Pipelife esittelee kesän 2018 aikana työntekijöitään. Kysyimme heiltä, minkälaista työnteko on Suomen parhaimmassa teollisen alan yrityksessä.
Olen Jukka, ja toimin pääasiallisesti Haaparannan tuotannon suunnittelijana sekä materiaalipäällikkönä logistiikkatiimissä. Lisäksi olen tiiviisti mukana kehitysprojekteissa, ja toimin myös yhtenä pääkäyttäjänä tuotannon järjestelmissä.
Työuraa Pipelifella tulee tänä vuonna täyteen 30 vuotta. Tulin tänne aikoinaan asentajaksi, eli työkalujen vaihtoon ja laitteiden kunnossapitoon. Tämän jälkeen toimin jonkun aikaa tuotannossa vuoronvetäjänä, josta siirryin takaisin päivävuoroon ja aloitin tuotannon suunnittelussa. Lisäksi päivään kuului asetusten vaihdot ja korjaukset. Siitä toimenkuva laajeni vielä materiaalitilauksiin. Sitten firman toiminta laajeni siinä määrin että oli keskityttävä suurimalta osin tuotannonsuunnitteluun ja materiaalitoimintoihin.
Työn tekeminen on Pipelifella hyvin vapaata. Täällä saa toimia vapain käsin ja ottaa vastuuta. Päivittäiseen tekemiseen kuuluu toimitusaikakyselyihin vastailu sisäisesti sekä materiaalitoimituksista huolehtiminen. Kahta samanlaista päivää ei ole vielä ollut. Menossa olevat kehitysprojektit antavat haastetta positiivisessa mielessä.
Täällä sovitaan yhdessä mitä tehdään, ja kaikki tekevät työnsä niin että se tukee yhteisiä asioita eli laatua, toimituskykyä ja toimitusvarmuutta. Tärkeää on, että lupaukset pidetään, jotta homma pyörii. Kaikkien mielipiteitä kuunnellaan, ja täällä saa aidosti sanoa miltä tuntuu. Täällä voidaan puhua työkavereiden kesken avoimesti, ei olla liian hierarkkisia. Töihin on kiva tulla.
Vaikka välillä näyttää, että on kaaos, on se kuitenkin hallittua kaaosta. Haasteita riittää, mutta ne ovat nimenomaan niitä positiivisia haasteita. Ei ainakaan tunnu siltä, että mentäisiin joka päivä samalla lailla. Koko työurani ajan olen voinut luottaa Pipelifeen työnantajana.
Olen Pekka, ja toimin Iin tehtaalla logistiikassa ja varastomiehenä.
Pääasiallisena tehtäväni on toimia logistiikassa ja varastossa, sekä samalla "ruokkia tuotantoa", eli kuljettaa materiaaleja tuotannon työpisteille ja samalla viedä valmiit tuotteet varastoon. Tämän lisäksi hoidan normaalit logistiikan työt – rekkojen lastausta, purkua, tuotteiden pakkausta ja lähetysten tilausta. Varastomiehen töihin kuuluu varastojen ylläpito, siisteys ja inventointi.
Olen aloittanut Pipelifella vuonna 2006, saavuin rotaatiokoneelle rotomieheksi. Rotomiehenä ehdin työskennellä noin 6-7 vuotta, jonka jälkeen siirryin pumppaamopuolelle. Päivävuoroon siirtyminen helpotti runsaasti perheellisen arkea, tästä iso kiitos esimiehelle. Pumppaamopuolella olin muutaman vuoden, josta siirryin pakkauspuolelle. Tuurailin myös tarvittaessa rotopuolella ja muilla tehtaan osa-alueilla. Viimeiset vuodet olen nyt toiminut varastomiehenä ja logistiikassa.
Työn tekeminen Pipelifella on mukavaa ja samalla haastavaa, monipuolista työtä. Ainakaan tässä hommassa päivät eivät ole toistensa kaltaisia – ei tarvitse pitkästyä! Logistiikassa pyritään tulemaan liukumalla töihin, ja työnkuva vähän vaihtelee riippuen siitä, tullaanko ensimmäisenä vai viimeisenä. Aloitan vuoron yleensä kävelemällä hallin läpi, ja kerään jo tässä vaiheessa listaa tuotannossa tarvittavista tarvikkeista. Tämän jälkeen kerään ja vien materiaalit tuotantoon. Laaja tuotetuntemus on tässä toimenkuvassa tarpeen. Kun tavaraa liikutellaan paljon, on järjestelmällisyys tärkeää, jotta homma toimii joka osastolla. Pyrimme siirtämään isot tavarat ja tuotteet siten, että tuotanto häiriintyy siitä mahdollisimman vähän.
Työpaikkana Pipelife on aivan loistava, ja aamulla on kiva tulla töihin. Paljon tähän vaikuttaa hyvät työkaverit, voidaan jutella keskenämme muutakin kuin aamutervehdykset. Työilmapiiri ei ole niin jäykkä kuin monessa muussa paikassa: Kun voidaan keskustella avoimesti niin olettamuksille ei jää liikaa tilaa. Paljon on kehitystä tapahtunut minunkin uran aikana - yhden akkukoneen firmasta ollaan tultu ihan toimivaksi tuotantolaitokseksi.